Selecteer een pagina
Dit heerlijk herfstige ontbijtje is een van mijn favo’s. Verwarmend, lekker en voedzaam, en als bonus ook nog eens goed voor je darmflora, door de zoete aardappel die erin zit. In zoete aardappel zit namelijk resistent zetmeel en daar smullen de goede bacteriën in je darmen van en dat kan een positief effect hebben bij verschillende verteringsproblemen. Resistent zetmeel zit ook in (groene) bananen, (ongekookte) haver, bonen, linzen, erwten, rijst en afgekoelde aardappel.

Dit gaat er allemaal in

100 gram gekookte of gestoofde zoete aardappel
1 handvol verse biologische spinazie (vers of diepvries, boerenkool kan ook)
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel kurkuma
1 cm verse gember
1 eetlepel notenpasta (bijvoorbeeld amandel, cashewnoten of gewoon pindakaas)
150 ml plantaardige melk
1 zachte dadel (zonder pit)
1 handje ongebrande noten
1 eetlepel pompoenpitten

1 eetlepel zonnebloempitten

*ingrediënten voor 1 persoon

 

En zo maak je het

Doe alle ingrediënten behalve de toppings in een blender of keukenmachine en mix tot en glad geheel. Giet over in een kom. Bak in een koekenpan op laag vuur de noten en pitten. Laat afkoelen en strooi over je smoothiebowl. Eet smakelijk!
Please follow and like us: