Selecteer een pagina

Knolselderij, wat een gedrocht van een groente. En dan die smaak, zo mogelijk nog smeriger! Vroeger gruwde ik ervan als mijn moeder erwtensoep maakte met daarin ook knolselderij. Ik was een makkelijke eter, maar erwtensoep kon ik echt niet binnen krijgen en dat lag aan die knolselderij.Ā 

Maar dankzij mijn groente- en fruitabonnement bij mijn plaatselijke biologische winkel heb ik onlangs dan toch schoorvoetend een gerecht bereid met knolselderij erin. Ik heb een voedzame maaltijdsoep gemaakt met knolselderij en om de smaak van die knol te verbloemen voor de zekerheid flink wat Indiase kruiden toegevoegd. En, eerlijk is eerlijk: de soep was echt heel lekker! Ik denk dat ik zelfs een beetje fan ben geworden van dit gedrochtje. šŸ˜‚

 

Dit gaat er allemaal in:

300 gr knolselderij
1 rode ui
200 ml kokosmelk
1 appel
1,5 theelepel garam masala
1/2 tl kurkuma
500 ml groentebouillon (van 1 blokje)
kokosolie om in te bakken, of een scheutje water
gehakte en geroosterde cashewnoten
verse koriander

*ingrediƫnten voor 2 Ơ 3 personen

 

En zo maak je het

Verwijder de schil van de knolselderij en snijd in dobbelsteentjes. Pel en snipper de rode ui. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Verhit een beetje kokosolie in een soeppan en bak de rode ui een paar minuten (je kunt de olie ook weglaten en een scheutje water aan de ui toevoegen).

Doe de knolselderij in de pan en bak even mee. Voeg de bouillon toe en kook de knolselderij in een minuut of 8 gaar. Voeg halverwege de appel toe. Voeg de kokosmelk en de garam masala en kurkuma toe. Pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met wat extra zout.

Verdeel de soep over twee kommen, en garneer met de gehakte en geroosterde cashewnoten en verse koriander. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

ā 
Please follow and like us: