Eet lokaal en van het seizoen voor meer voedingsstoffen: je hoort het steeds vaker. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk? Zelf raad ik mijn cliënten aan om veel groente en fruit te eten. En als je dan ook nog een beetje bewust en duurzaam wilt leven, is lokaal en van het seizoen eten eigenlijk een logische keuze. Het biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor je gezondheid!

Waarom lokaal en van het seizoen?

Als je lokaal en van het seizoen eet, krijg je vaak producten die net zijn geoogst. Dit betekent dat ze minder tijd nodig hebben om van het land naar jouw bord te komen. Hoe korter deze tijd, hoe meer voedingsstoffen er in de producten blijven zitten. Bijvoorbeeld, spinazie of broccoli die direct van de boer komen, bevatten meer vitamines dan producten die een lange reis hebben gemaakt. Bovendien steun je met lokaal eten de boeren in jouw omgeving, wat ook nog eens bijdraagt aan een duurzamere voedselketen.

Mijn eigen ervaring met lokaal en van het seizoen

Practice what you preach! Daarom heb ik een abonnement op een groente- en fruittas genomen bij mijn biologische buurtwinkel Odin. Alles is 100% biologisch, vaak biodynamisch, en komt direct van de boer. Elke week is het een verrassing wat er in de tas zit. Dat inspireert me om nieuwe recepten uit te proberen. Hoe vaak koop jij normaal gesproken bijvoorbeeld knolselderij of rabarber?

Inspiratie: eet lokaal en van het seizoen voor meer voedingsstoffen

Eet lokaal en van het seizoen voor meer voedingsstoffen en maak een verschil voor je gezondheid én het milieu! Vind je het lastig om creatief te blijven met koken? Ik deel regelmatig mijn favoriete recepten op Instagram en Facebook. Volg me daar voor inspiratie! Heb je vragen over hoe je je voedingspatroon kunt optimaliseren? Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvende kennismakingsafspraak. Samen ontdekken we wat bij jou past. 

Please follow and like us: