Wat eten we vanavond? Het is elke keer weer een uitdaging: kinderen die kieskeurig zijn, en ik die het liefst een gerecht op tafel zet dat gezond, voedzaam, lekker én snel klaar is. Herkenbaar? Dit recept voor Pasta alla Norma, of zoals mijn kinderen het noemen, ‘pasta aubergine’, is een schot in de roos. Het is eenvoudig te maken, barst van de smaak, en zit ook nog boordevol groenten. Probeer het zelf en ontdek of dit gerecht ook bij jouw gezin in de smaak valt!

Dit heb je nodig voor Pasta alla Norma

voor 4 personen:

  • 2 grote aubergines⁠
  • 1 fles passata (liefst biologisch)⁠
  • kokosolie, roomboter of ghee⁠
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)⁠
  • 1 eetlepel gedroogde oregano⁠
  • 1 theelepel balsamicoazijn⁠
  • 300 gram pasta (volkoren, spelt- of linzenpasta)⁠
  • verse basilicum (blaadjes en steeltjes)⁠
  • gedroogde chilivlokken⁠
  • geroosterde pijnboompitten⁠
  • geraspte oude geitenkaas, pecorino of Parmezaanse kaas⁠, of edelgistvlokken (als je liever vegan eet) ⁠
  • extra vierge olijfolie⁠

Zo maak je Pasta alla Norma

1. Maak als eerste de tomatensaus: doe de passata in een pan samen met de helft van de knoflook. Breng aan de kook en draai zodra het kookt het vuur laag en laat de saus minstens 15 minuten pruttelen. ⁠

2. Bak vervolgens de aubergines: snijd ze in de lengte in kwarten. Bak ze met wat kokosolie, roomboter of ghee in twee of drie pannen met een deksel erop. Keer regelmatig en bak tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Voeg af en toe een scheutje water toe om te voorkomen dat ze verbranden. ⁠

3. Breng de aubergines op smaak: als alle aubergines klaar zijn, gaan ze samen in één pan. Zet het vuur daarna lager, bestrooi met gedroogde oregano en doe er 2 fijngehakte teentjes knoflook en de basilicumsteeltjes bij. Roer en giet er dan een scheutje balsamicoazijn bij. Voeg vervolgens het mengsel aan de tomatensaus toe. Scheur de helft van de basilicumblaadjes klein en roer door de saus. ⁠

4. Kook ondertussen de pasta: volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur dan de helft van de basilicumblaadjes en roer deze door de saus.

5. Serveer en geniet: verdeel over 4 borden en bestrooi met de overgebleven basilicum, chilivlokken, geroosterde pijnboompitten, geraspte kaas of met edelgistvlokken, en besprenkel met olijfolie. Eet smakelijk!⁠

Waarom dit recept een winnaar is

  • Gezond en voedzaam: aubergine is rijk aan vezels en antioxidanten. Samen met passata en basilicum vormt het een gezonde basis.
  • Snel klaar: dit gerecht staat in minder dan 30 minuten op tafel en is dus perfect voor drukke dagen.
  • Kindvriendelijk: zelfs mijn kieskeurige kinderen vinden dit gerecht heerlijk.

Meer inspiratie nodig?

Ik ben benieuwd wat jouw kinderen van dit recept vinden!⁠ Heb je meer kookinspiratie nodig? Hier vind je nog meer van mijn gezonde recepten:

Houd mijn website in de gaten, want ik plaats regelmatig nieuwe recepten. Of volg mij op Instagram voor meer inspiratie over voeding, hormonen en gezondheid.

Foto: SHVETS production via Pexels

Please follow and like us: