Vind jij het ook zo moeilijk om de tussendoortjes te laten staan? Idealiter eet je maar twee à drie keer per dag een goed vullende maaltijd met voldoende vezels, eiwitten en gezonde vetten, liefst boordevol vitaminen en mineralen. Dan heb je in principe geen behoefte meer aan tussendoortjes. 🤓 Natuurlijk weten we het allemaal, maar ja, het is wel lekker en gezellig. Af en toe iets zoets bij de koffie of thee, of iets hartigs aan het eind van de middag. Daarom dit recept: bananenbrood met appel en cranberry! Een tussendoortje dat je met een gerust hart kunt eten. Het is suiker-, lactose- en glutenvrij en bevat geen chemische toevoegingen. Het is makkelijk te maken, mee te nemen, en ook heel geschikt voor kinderen. Leuk om samen te maken, bijvoorbeeld op de woensdagmiddag.

Naast appel en cranberry heb je voor dit bananenbrood nodig:

100 gram amandelmeel
50 gram haverzemelen
1,5 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
1 theelepel Ceylonkaneel
snufje zout
3 eieren
en uiteraard:
2 rijpe bananen 
100 gram gedroogde cranberry’s
1 appel in kleine stukjes gesneden (liefst biologisch)⁠

Zo maak je dit recept voor bananenbrood

Verwarm om te beginnen de oven voor op 170ºC. Dan pel je de bananen en pureer je deze tot een gladde substantie in de keukenmachine of blender. Je kunt ook een staafmixer gebruiken of gewoon prakken met een vork. Voeg de haverzemelen aan de bananen toe. Vervolgens doe je amandelmeel, bakpoeder, kaneel, zout en eieren erbij en roer je alles goed door. Tenslotte voeg je de stukjes appel en de cranberry’s toe.  ⁠

Bekleed een cakevorm met bakpapier, giet het beslag in de vorm en bak het brood vervolgens in ongeveer 45 minuten gaar. ⁠Even af laten koelen en eet smakelijk!

Ga je dit recept voor bananenbrood met appel en cranberry proberen, dan ben ik heel benieuwd wat je ervan vindt!⁠ Heb je meer inspiratie nodig? Dan vind je hier twee lekkere, voedzame en snel te bereiden ontbijtrecepten: ayurvedische havermoutpap en autumn smoothie bowl, en een makkelijk en vega(n) recept voor pasta alla norma. Wil je regelmatig inspiratie? Volg mij dan op Instagram.

Please follow and like us: