Selecteer een pagina

Vind jij het ook zo moeilijk om de tussendoortjes te laten staan? Idealiter eet je maar twee a drie keer per dag een goed vullende maaltijd met voldoende vezels, eiwitten en gezonde vetten. Liefst natuurlijk ook met zo veel mogelijk vitaminen en mineralen. En dan heb je in principe geen behoefte meer aan tussendoortjes. 🤓

We weten het allemaal. Maar ja, het is natuurlijk wel lekker. En gezellig. Af en toe iets zoets bij de koffie of thee. Of iets hartigs aan het eind van de middag.

Dit tussendoortje kun je met een gerust hart eten: bananencake met appel en cranberry. Suiker-, lactose- en glutenvrij en zonder chemische meuk. Makkelijk te maken en mee te nemen. Ook heel verantwoord als tussendoortje voor je kinderen en leuk om samen te maken, bijvoorbeeld op de woensdagmiddag.

Dit heb je nodig voor een klein brood

2 rijpe bananen
1 appel in kleine stukjes gesneden (liefst biologisch)⁠
100 gram amandelmeel
50 gram haverzemelen
1,5 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
1 theelepel Ceylonkaneel
snufje zout
3 eieren
100 gram gedroogde cranberries

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170ºC. Doe de bananen in de keukenmachine of blender en pureer tot een gladde substantie. Je kunt ook een staafmixer gebruiken of gewoon prakken met een vork. Voeg de haverzemelen aan de bananen toe. Voeg daarna amandelmeel, bakpoeder, kaneel, zout en eieren toe en roer alles. Voeg als laatste de stukjes appel en de cranberries toe.  ⁠

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Bak het brood in ongeveer 45 minuten gaar. ⁠Even af laten koelen en eet smakelijk!

Benieuwd wat je ervan vindt!⁠ Heb je meer inspiratie nodig? Hier vind je twee lekkere, voedzame en snel te bereiden ontbijtrecepten: ayurvedische havermoutpap en autumn smoothie bowl, en een makkelijk en vega(n) recept voor pasta alla norma.

Please follow and like us: