Selecteer een pagina

Heerlijke zen-bezigheid voor de zondagochtend: je eigen granola maken. Voordeel is dat je hem precies zo kunt maken als jij wilt. Voor mij betekent dat glutenvrij en minder suiker.

Dit gaat er allemaal in

175 gram havervlokken
175 gram haverzemelen
150 gram noten (ik gebruik vaak amandelen en walnoten)
40 gram kokosschaafsel
50 gram pompoenpitten
50 gram zonnebloempitten
1 theelepel Ceylonkaneel
1 theelepel kardemom
2 eetlepels honing, agave- of ahornsiroop
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
4 eetlepels gesmolten kokosolie (extra vierge)

En zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170ºC. Roer alle granen, gehakte noten, pitten en kokosschaafsel door elkaar in een kom. Voeg de gemalen specerijen toe. Smelt de kokosolie in de oven, voeg daar de zoetstoffen aan toe en meng door de andere ingrediënten. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel erover. Schuif de plaat in de oven en laat 15 tot 20 minuten in de oven staan. Haal de bakplaat uit de oven, laat afkoelen en giet het in een weckpot.

Lekker door je (plantaardige) yoghurt met fruit of strooi het zoals ik over een groene smoothie. Eet smakelijk!⁠

Probeer ook eens een van de volgende recepten:
Bananenbrood met appel en cranberry
Ayurvedische havermoutpap

Wil je regelmatig inspiratie en gezondheidstips? Volg mij op Instagram.

Please follow and like us: