Selecteer een pagina

Wij eten op zaterdag vaak makkelijk. Maar ik probeer er toch altijd iets speciaals van te maken. Zo hebben we vanavond een lekker soepje, verschillende hapjes en deze lekkere hummus met rode biet.

 

Dit gaat er allemaal in

400 gram gekookte bietjes
240 gram kikkererwten
2 tenen knoflook
4 eetlepels tahin
sap van 1 citroen
zout en peper

 

En zo maak je het

Verwijder de onderkant van de bietjes, snijd in blokjes en kook met wat zout in 10 à 15 minuten gaar. Bewaar het kookvocht. Doe de kikkererwten in een zeef en spoel met koud water tot ze niet meer schuimen.

 

Doe de bietjes en de kikkererwten in de blender, voeg daar de tahin, citroensap, de uitgeperste teentjes knoflook en wat zout en peper aan toe en mix tot een gladde massa. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om te verdunnen. Dip met wat brood, toastjes of rauwkost. Eet smakelijk!

Please follow and like us: