Selecteer een pagina

Regelmatig vertel ik aan iedereen die het maar horen wil over het groente- en fruitabonnement dat ik heb bij mijn favoriete biologische winkel. Leuk om op die manier gevarieerder te eten en niet steeds voor het bekende te kiezen.

Maar soms zit er iets in het pakket waar ik niets mee kan. Zo had ik van de week koolrabi’s… Ik weet niet hoe vaak jij ze eet, maar ik had ze überhaupt nog nooit gezien, laat staan dat ik wist wat ik ervan moest maken.

Tot ik gisteren weer eens vertelde over het abonnement en iemand zei: gewoon schillen en soep van maken, lekker met mosterd. Dus dat heb ik gedaan en eerlijk is eerlijk: dit is echt een heel lekker soepje!⁠

Dit heb je nodig voor 1,5 liter soep:

3 flinke koolrabi’s (bij voorkeur biologisch)
4 sjalotten of 2 uien
2 teentjes knoflook
1 liter water
2 blokjes biologische groentebouillon
2 eetlepels grove mosterd

 

voor de garnering:
lente-uitje in ringetjes
geroosterde nootjes en pitten
vers gemalen zwarte peper

Zo maak je het

Schil de koolrabi’s en snijd in grote stukken, snijd de uien grof, pel de knoflooktenen. Doe samen in een pan, giet 1 liter kokend water in de pan en voeg er twee bouillonblokjes aan toe. Laat 15 minuten zachtjes koken tot de koolrabi’s zacht beginnen te worden. Voeg twee eetlepels mosterd toe en pureer dan de soep glad met een staafmixer.

Serveer de soep in grote kommen met de lente-uitjes, nootjes, pitten en verse peper. Eet smakelijk! ⁠

Heb je meer inspiratie nodig? Hier vind je het recept voor een lekkere wortelsoep met korianderpesto, of klik gerust nog wat rond op mijn site. Je kunt ook naar mijn Instagram-pagina gaan, waar ik regelmatig recepten en gezondheidstips deel.

Please follow and like us: