Selecteer een pagina

Wat eten we vanavond? ⁠Elke keer weer een opgave met mijn kinderen, die maar weinig lusten, en ik met al mijn noten op mijn zang: is het wel gezond, voedzaam, snel te bereiden, lekker etc.⁠? Loop jij hier ook tegenaan?⁠ Dit is een gezond, voedzaam en snel te bereiden recept dat (mijn) kinderen ook nog lekker vinden: Pasta alla Norma, of zoals mijn kinderen het noemen ‘pasta aubergine’.⁠

Dit heb je nodig voor 4 personen

2 grote aubergines⁠
1 fles passata (liefst biologisch)⁠
kokosolie, roomboter of ghee⁠
4 teentjes knoflook (fijngehakt)⁠
1 eetlepel gedroogde oregano⁠
1 theelepel balsamicoazijn⁠
300 gram pasta (volkoren, spelt- of linzenpasta)⁠
verse basilicum (blaadjes en steeltjes)⁠
gedroogde chilivlokken⁠
geroosterde pijnboompitten⁠
geraspte oude geitenkaas, pecorino of Parmezaanse kaas⁠, of edelgistvlokken (als je liever vegan eet) ⁠
extra vierge olijfolie⁠

Zo maak je het

Doe de passata in een pan samen met de helft van de knoflook. Breng aan de kook en draai zodra het kookt het vuur laag en laat de saus minstens 15 minuten pruttelen. ⁠

Snijd de aubergines in de lengte in kwarten. Bak ze met wat kokosolie, roomboter of ghee in twee of drie pannen met een deksel erop. Keer regelmatig en bak tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Voeg eventueel een scheutje water toe om te voorkomen dat ze verbranden. ⁠

Als alle aubergines klaar zijn, gaan ze samen in één pan. Zet het vuur lager, bestrooi met gedroogde oregano en doe er 2 fijngehakte teentjes knoflook en de basilicumsteeltjes bij. Roer en giet er dan een scheutje balsamicoazijn bij. Voeg het mengsel aan de tomatensaus toe. Scheur de helft van de basilicumblaadjes klein en roer door de saus. ⁠

Kook de pasta, giet af, en voeg toe aan de saus. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de overgebleven basilicum, chilivlokken, geroosterde pijnboompitten, geraspte kaas of met edelgistvlokken, en besprenkel met olijfolie. Eet smakelijk!

Benieuwd of dit recept bij jouw kinderen ook in de smaak valt!⁠ Heb je meer inspiratie nodig? Hier vind je twee lekkere, voedzame en snel te bereiden ontbijtrecepten: ayurvedische havermoutpap en autumn smoothie bowl.

Volg mij op Instagram voor meer inspiratie!

 

Foto door SHVETS production via Pexels

Please follow and like us: