Zondagochtend: je eigen granola maken, met dit recept een makkie. Een stuk minder suiker dan die van de supermarkt, geen gluten en een heerlijke zen bezigheid. En het ruikt ook nog eens heerlijk in huis!
Dit gaat er allemaal in
175 gram havervlokken
175 gram haverzemelen
150 gram ongebrande noten, grof gehakt
40 gram kokosrasp
100 gram pitten
1 theelepel Ceylonkaneel
1/2 theelepel kardemom
2 eetlepels ahornsiroop, agavesiroop of honing
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
4 eetlepels gesmolten kokosolie (extra vierge)
En zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe alle droge ingrediënten in een kom. Meng de vloeibare ingrediënten en de kokosbloesemsuiker door elkaar en voeg daarna toe aan de overige ingrediënten. Meng goed door elkaar. Verdeel het geheel over de bakplaat en zet voor 15 à 20 minuten in de oven. Roer halverwege een keer met een houten lepel. Haal uit de oven en laat afkoelen. In een weckpot blijft deze granola wel een maand goed.
Lekker met (plantaardige) yoghurt en vers fruit. Of strooi het, zoals ik regelmatig zelf doe over je smoothie, zoals deze.
Volg mij op Instagram voor meer recepten, tips en inspiratie.
Please follow and like us:
Recente reacties