Ik adviseer mijn cliënten vaak om veel groente te eten. Wel 500 à 800 gram per dag. Het draagt namelijk bij aan een gezonde darmflora, het immuunsysteem en de hormoonbalans.
Maar 500 à 800 gram per dag is best veel. Dat lukt je niet als alleen bij het avondeten groente eet. Neem daarom eens iets anders voor de lunch dan die eeuwige boterham met kaas. Maak een lekkere salade of een soep. En dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Neem bijvoorbeeld deze wortelsoep met korianderpesto. Staat in 20 minuten op tafel.
Dit heb je nodig voor 1,5 liter soep
1 kilo wortelen (bij voorkeur biologisch)
2 rode uien
kokosolie of ghee
2 teentjes knoflook
sap van een halve limoen
1 liter water
2 blokjes biologische groentebouillon
voor de pesto:
15 gram verse koriander (blaadjes en steeltjes)
2 groene Spaanse pepers
1 kleine rode ui
1 teen knoflook
100 ml extra vierge olijfolie
Zo maak je het
Snijd de uien grof en bak op middelhoog vuur drie minuten in een beetje ghee of kokosolie. Snijd de wortelen in stukjes van 1,5 à 2 cm en voeg samen met de knoflook toe aan de uien. Giet 1 liter kokend water in de pan en voeg er twee bouillonblokjes aan toe. Laat 10 à 15 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht beginnen te worden. Voeg het sap van een halve limoen toe en pureer de soep glad met een staafmixer.
Doe de koriander, Spaanse pepers, ui, knoflook en olijfolie in een blender en mix tot een gladde substantie. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
Serveer de soep in grote kommen met een flinke lepel korianderpesto. Eet smakelijk!
Heb je meer inspiratie nodig? Hier vind je twee lekkere, voedzame en snel te bereiden ontbijtrecepten: ayurvedische havermoutpap en autumn smoothie bowl. (die laatste ook met groente :)). Of volg mij op Instagram als je regelmatig getipt wil worden over voeding, hormonen en gezondheid.
Recente reacties