Ik adviseer mijn cliënten vaak om veel groente te eten. Wel 500 à 800 gram per dag. Het draagt namelijk bij aan een gezonde darmflora, het immuunsysteem en de hormoonbalans. ⁠

Maar 500 à 800 gram per dag is best veel. Dat lukt je niet als alleen bij het avondeten groente eet. ⁠Neem daarom eens iets anders voor de lunch dan die eeuwige boterham met kaas. Maak een lekkere salade of een soep. ⁠En dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Neem bijvoorbeeld deze wortelsoep met korianderpesto. Staat in 20 minuten op tafel. ⁠

 

Dit heb je nodig voor 1,5 liter soep

1 kilo wortelen (bij voorkeur biologisch)
2 rode uien
kokosolie of ghee⁠
2 teentjes knoflook
sap van een halve limoen
1 liter water
2 blokjes biologische groentebouillon

voor de pesto:
15 gram verse koriander (blaadjes en steeltjes)⁠
2 groene Spaanse pepers
1 kleine rode ui
1 teen knoflook
100 ml extra vierge olijfolie⁠

 

Zo maak je het

Snijd de uien grof en bak op middelhoog vuur drie minuten in een beetje ghee of kokosolie. Snijd de wortelen in stukjes van 1,5 à 2 cm en voeg samen met de knoflook toe aan de uien. Giet 1 liter kokend water in de pan en voeg er twee bouillonblokjes aan toe. Laat 10 à 15 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht beginnen te worden. Voeg het sap van een halve limoen toe en pureer de soep glad met een staafmixer. ⁠

Doe de koriander, Spaanse pepers, ui, knoflook en olijfolie in een blender en mix tot een gladde substantie. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.  ⁠

Serveer de soep in grote kommen met een flinke lepel korianderpesto. Eet smakelijk! ⁠

Heb je meer inspiratie nodig? Hier vind je twee lekkere, voedzame en snel te bereiden ontbijtrecepten: ayurvedische havermoutpap en autumn smoothie bowl. (die laatste ook met groente :)). Of volg mij op Instagram als je regelmatig getipt wil worden over voeding, hormonen en gezondheid.

Please follow and like us: