Ik adviseer mijn cliënten vaak om veel groente te eten, wel 500 à 800 gram per dag. Dat klinkt als een uitdaging, maar met eenvoudige en heerlijke gerechten, zoals deze wortelsoep met korianderpesto, wordt het een stuk makkelijker. Groente draagt namelijk bij aan een gezonde darmflora, een sterk immuunsysteem en een goede hormoonbalans.

500 à 800 gram groente per dag lukt je niet als je alleen bij het avondeten groente eet. Neem daarom eens iets anders voor de lunch dan die eeuwige boterham met kaas. Een salade of een soep is een perfecte keuze. Deze wortelsoep met korianderpesto staat in slechts 20 minuten op tafel en is niet alleen gezond, maar ook heerlijk.

Ingrediënten voor wortelsoep met korianderpesto

Voor 1,5 liter soep:

1 kilo wortelen (bij voorkeur biologisch)
2 rode uien
kokosolie of ghee⁠
2 teentjes knoflook
sap van een halve limoen
1 liter water
2 blokjes biologische groentebouillon

voor de pesto:
15 gram verse koriander (blaadjes en steeltjes)⁠
2 groene Spaanse pepers
1 kleine rode ui
1 teen knoflook
100 ml extra vierge olijfolie⁠

Zo maak je wortelsoep met korianderpesto

Snijd de uien grof en bak ze drie minuten op middelhoog vuur in een beetje ghee of kokosolie. Snijd vervolgens de wortelen in stukjes van 1,5 à 2 cm en voeg samen met de knoflook toe aan de uien. Giet 1 liter kokend water in de pan en voeg er twee bouillonblokjes aan toe. Laat 10 à 15 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht beginnen te worden. Voeg het sap van een halve limoen toe en pureer de soep glad met een staafmixer. ⁠

Doe tijdens het koken de koriander, Spaanse pepers, ui, knoflook en olijfolie in een blender en mix tot een gladde substantie. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.  ⁠

Serveer de soep in grote kommen met een flinke lepel korianderpesto bovenop. Eet smakelijk! ⁠

Meer inspiratie nodig?

Heb je na deze wortelsoep met korianderpesto meer inspiratie nodig? Op Instagram deel ik ook regelmatig recepten, en andere inspiratie en tips. Volg me daar! Of probeer deze eens:

 

Please follow and like us: